Löphelg i härliga Halland

13 augusti, 2020

Nu är jag tillbaka på jobb efter skön och välbehövlig semester. Den har, förutom ren avkoppling, innehållit en omfattande planering av kommande löphelger i Halland. Jag har lagt ner massor av tid på att springa många olika rundor för att hitta fina, men också utmanande, miljöer att lägga de olika löppassen på. Jag har velat ha rundor med olika underlag och teknisk variation för att hjälpa deltagarna till att förbättra sin löpteknik. För det är nämligen så att för att få en god löpteknik och framför allt för att hålla sig skadefri är det av största vikt att variera löpningen. Inte bara längden på rundorna utan också tempo, underlag och att även springa kuperat och inte bara på asfalt/landsväg i monotont tempo. Jag har velat slå ihop mina löpkonsultationer, kurser med ett inspirations/upplevelseupplägg så att du som deltagare både känner att det är givande och får många tips och råd hur du ska gå vidare med din löpning, undvika skador mm. men också få möjlighet att uppleva helt makalös vacker natur och härlig social samvaro utan att åka långt bort. Vilket ju ändå är svårt nu under rådande pandemi.

Det övriga innehållet kommer att vara ett pass med genomgång av olika löpteknikövningar, där det kommer att finnas stort utrymme för varje deltagare att få individuell feed back och konstruktiva råd, hur hen ska jobba med på egen hand efter kursen. Jag kommer också lägga upp ett kvalitetspass i form av intervallpass eller backpass, som kommer att vara ett pass som är lätt att individanpassa så att det passar alla nivåer på löpare.

Jag har även funderat mycket på hur vi ska anpassa den här helgen till rådande coronasituation på bästa sätt. Det jag har kommit fram till att vi får hålla det litet och exklusivt. Men också så att deltagarna ska få mycket valuta för pengarna.

Datum: 3-6 september 2020

Plats: Särdal mellan Halmstad och Falkenberg, med en fantastisk havsutsikt

Antal deltagare 4-8 stycken (beroende på om du kommer med partner eller bästis som du delar rum med)

Kost & logi: halvpension (hemlagat vegetariskt) och egna lakan/handdukar (det finns möjlighet att hyra)

Upplägget: Vi träffas torsdag em/kväll (finns möjlighet att bli hämtad vid tåget i Halmstad) och tar en liten skön joggtur ca7-8 km med dopp i havet (frivilligt) innan middagen.

På fredagen, efter frukost, kör vi löpteknik och intervall/backpass på förmiddagen. Lunch äter vi på restaurang/cafe i närheten.

På eftermiddagen springer vi en barfotarunda, för att just uppleva känslan av att faktiskt, på riktigt springa barfota och hur det förändrar steget, längs stranden och därefter ett styrke/rörlighetspass med övningar anpassade för just löpare.

Middag och social samvaro på kvällen. Liten kvällsföreläsning kring skadeförebyggande träning och styrka/rörlighet med möjligheter till frågor kring skador, löpupplägg osv

På lördagen tar vi och packar löpryggan med godsaker och vatten och förbereder oss för en upplevelse tur men olika tekniska utmaningar längs Hallandskusten, eventuellt innefattande en vadning över Suseån. Vi tar antingen bussen till Falkenberg och springer tillbaka (ca 27 km) eller bil och ställer den på Långasandsparkering och kör kortare ca 14 km. Vi äter sen en sen lunch på Särdals Kvarn (dock innan 16 då de stänger).

På eftermiddagen finns det tid för avkoppling, en liten promenad, egen träning eller dylikt innan middagen. Det finns även möjlighet att boka tid för naprapatbehandling, mot vanligt naprapatarvode, om det önskas.

På söndagen avslutar vi, efter frukost, kurshelgen med en löptur på 10-17 km efter önskemål, innan sammanfattning och hemfärd på förmiddagen.

Anmälan och frågor skickas till sara@lundsnaprapatklinik.se

Hoppas du vill hänga med på en, förhoppningsvis, fantastisk löphelg i Halland!

Bästa löphälsningar,

Sara

PS: Jag tar redan nu upp intresseanmälningar för vårens kurs/er DS

Löphelg i härliga Halland