Löphelg i härliga Halland

30 juli, 2021

Efter förra årets succé är löphelgen i Halland tillbaka efter en ofrivillig paus på grund av den förbaskade pandemin. Nu är vi äntligen (snart i alla fall) fullvaccinerade och redo för lite socialt samvaro igen. Många av oss är ändå inte redo för äventyr långt borta men vad passar inte bättre då än ett upplevelsehelg i det närbelägna och fantastiskt vackra Halland?

Målsättningen för mig är att visa vackra rundor i utmanande varierande miljöer med olika underlag och teknisk variation för att hjälpa deltagarna till att förbättra sin löpteknik men också få mycket upplevelse samtidigt. Det är nämligen så att för att få en god löpteknik och framför allt för att hålla sig skadefri är det av största vikt att variera löpningen. Inte bara längden på rundorna utan också tempo, underlag och att även springa kuperat och inte bara på asfalt/landsväg i monotont tempo. De här rundorna jag har planerat har jag valt med omsorg för att visa deltagarna så mycket som möjligt av den fantastiska natur som Halland har att erbjuda och som känns unik för just den delen av västkusten. Vi kommer att springa längs fina sandstränder (bland annat Skrea Strand), över fantastiska hedar och beteshagar med både får och kor, och vi kommer trippa över steniga partier där vår balans och koncentration får sin utmaning, det är verkligen en form av mindfulnes då du verkligen måste vara närvarande i nuet. Allt detta med havet precis bredvid oss. Vi kommer att springa in i sandskog med fullt av krokiga, knasiga tallar och vi kommer vada över Suseån och därmed få lite äventyrskänsla. Ja det är svårt att beskriva hur vackert det är.

Jag har med de här löphelgerna slagit ihop mina löpkonsultationer och löpkurser med ett inspirations/upplevelseupplägg så att du som deltagare både känner att det är givande och får många tips och råd hur du ska gå vidare med din löpning, undvika skador men också få möjlighet att uppleva helt makalös vacker natur och härlig social samvaro utan att åka långt bort. Jag vill gärna dela med mig av mina erfarenheter kring löpning, som jag hållit på med på olika sätt och nivåer med några fina medaljer som resultat, sedan 6 årsåldern. Jag  hade en elitsatsning inom medel/långdistans under tonåren men har under de senare åren sprungit mer traillopp, ultror och ävetyrslopp i många olika miljöer i allt från höga, branta berg, snöiga glaciärer till sandig och stekhet öken. Förutom mina meriter som löpare har jag 20 års erfarenhet som naprapat där jag dagligen hjälper löpare både som drabbats av skada men också de som vill jobba just förebyggande.

Vi kommer att bo i en liten mysig stuga precis vid havet och utsikt över Kattegatt där det kan synas sälar från köksfönstret. För oss som är badglada blir det bad eller dopp efter löppassen annars finns såklart möjlighet till liten snabbdusch. Behövs det en brasa för att värma oss med så tänder vi kaminen på kvällen. Jag kommer bjuda på hemlagad mat till både frukost och middag men lunch äter vi på närbelägna cafeér.

Det övriga innehållet kommer att vara ett pass med genomgång av olika löpteknikövningar, där det kommer att finnas stort utrymme för varje deltagare att få individuell feed back och konstruktiva råd, hur var och en kan jobba vidare på egen hand efter kursen. Jag kommer också hålla i ett backpass, som är ett av mina favoritpass och det kommer att vara lätt att individanpassa så att det passar alla nivåer på löpare. Dessutom kommer jag ge mina bästa tips kring styrka och rörlighet för löpare.

Jag har valt att hålla det litet och exklusivt så att du som deltagarna ska få mycket valuta för pengarna.

Var, När, Hur?

Datum:  10-12 september 2021

Plats: Särdal mellan Halmstad och Falkenberg, i en liten stuga vid havet

Antal deltagare 4-8 stycken del i (obs litet) dubbelrum

För vem? Alla nivåer

Kost & logi: halvpension (hemlagat vegetariskt) och ta med egna lakan/handdukar (det finns möjlighet att hyra)

Pris: 5000 kr/pers

Upplägget: Vi träffas fredag eftermiddag vid kl15 för en löptur till de vackra, knasiga tallarna i Haverdal ca 12 km och därefter har vi gemensam middag då vi går igenom helgens upplägg

På lördag, efter frukost, kör vi löpteknik och intervall/backpass på förmiddagen. Lunch äter vi på restaurang/cafe i närheten.

På eftermiddagen springer vi en liten barfotarunda (om vädret tillåter), för att just uppleva känslan av att faktiskt, på riktigt springa barfota och hur det förändrar steget, längs stranden och därefter ett styrke/rörlighetspass med övningar anpassade för just löpare.

Middag och social samvaro på kvällen. Liten kvällsprat kring skadeförebyggande träning och styrka/rörlighet med möjligheter till frågor kring skador, löpupplägg osv

På söndagen tar vi och packar löpryggan med godsaker (ingår inte) och vatten och förbereder oss för en upplevelse tur men olika tekniska utmaningar längs Hallandskusten, eventuellt innefattande en vadning över Suseån. Vi tar antingen bussen till Falkenberg och springer tillbaka (ca 27 km) eller bil och ställer den på Långasandsparkering och kör kortare ca 14 km. Vi äter därefter en sen lunch på Särdals Kvarn (dock innan 16 då de stänger) och rundar av helgen.

Hoppas du vill följa med på enförhoppningsvis härlig helg i vackra Halland!

Anmälan och frågor skickas till sara@lundsnaprapatklinik.se

Bästa löphälsningar,

Sara

Löphelg i härliga Halland